Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de bibliotheek in het teken van voorlezen. Geniet van een prachtige theatervoorstelling (scroll naar beneden voor het programma), maak uw (klein) kind gratis lid én bekijk de top tien van boeken die voor veel voorleesplezier zorgen. Wij wensen u een fijne (voor)leesweek.    

Poppentheater Inkipinki komt naar de bibliotheek met de voorstelling Moppereend. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2020: Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar en duurt ruim een half uur. De toegang is gratis.

Waar en wanneer?

Klik op de vestiging om uw kind(eren) aan te melden. Zo heeft u gegarandeerd een plekje. Ouders en/of grootouders hoeven zich niet aan te melden. 

Is uw peuter of kleuter nog niet lid van de bibliotheek? Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar één van onze vestigingen toe en ontvang bij uw inschrijving een knuffeleendje cadeau.  

Zoekt u een leuk voorleesboek? Bekijk de top tien prentenboeken van 2020. 

Voorleesboeken