Mijn kind online

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Of het nu via de computer, laptop of smartphone is, tegenwoordig staat iedereen bijna 24 uur per dag met elkaar in verbinding. Dit brengt veel voordelen met zich mee, maar - zeker voor kinderen - ook nadelen. Moet u controleren wat uw kind online uitspookt? Hoe voorkomt u cyberpesten? En hoe maakt u afspraken over welke informatie uw kind op internet mag zetten? Op deze pagina delen we een aantal handige websites die u kunt gebruiken voor het mediawijzer maken van uw kind(eren).

mijnkindonline.nl

Mijn Kind Online helpt ouders en leraren met kennis over wat (sociale) mediawijsheid is, zodat zij kinderen zoveel mogelijk kunnen ondersteunen en begeleiden bij het gebruik van media.

mediawijsheid.nl

Mediawijsheid.nl wijst u de weg binnen het onderwerp mediawijsheid. Op deze website krijgt u informatie over veilig en slim gebruik van (digitale) media.

mediawijzer.net

Mediawijzer.net is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid, in 2008 opgericht op initiatief van de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin. Het doel van Mediawijzer.net is om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven.