Boekstart voor baby’s

Voorlezen is de leukste manier om contact te maken met uw baby. Door samen een boekje te lezen, versterkt u de band met uw kind. Bovendien zijn kinderen die als baby al zijn voorgelezen, later beter in taal. U kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. In de Bibliotheek vindt u in de BoekStart-hoek of -kast volop boekjes voor de allerkleinsten. Knisperboekjes en stevige kartonnen boekjes bijvoorbeeld. Teruggebrachte babyboeken worden eerst gereinigd voordat ze opnieuw uitgeleend worden. Wel zo fris!

Gratis BoekStart-koffer voor baby’s

Als uw baby ongeveer 3 maanden oud is, krijgt u van de gemeente een waardebon voor het BoekStart-koffertje. Ga met de ingevulde waardebon naar de Bibliotheek, maak uw baby gratis lid en ontvang direct het gratis BoekStartkoffertje vol leuke babyboekjes en handige informatie. Bon gemist of verloren? Download direct een nieuwe waardebon > 

BoekStart in de kinderopvang

BoekStart stimuleert ook het voorlezen aan baby’s en peuters in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Kinderen vinden het leuk om met z’n allen voorgelezen te worden. Een rustig momentje op een drukke dag. Als ouder kunt u op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal van uw kind ook informeren of zij voorlezen hebben opgenomen in hun dagelijkse routine. Hebben ze bijvoorbeeld een gevarieerd boekenaanbod, kunnen de kinderen zelf boeken pakken en maken ze iedere dag tijd vrij om voor te lezen? 

BoekStartapp

BoekStart heeft een app ontwikkeld. Boordevol video's en heldere informatie over voorlezen. Zo vindt u er voorleestips en boekentips, voor zowel baby's als dreumessen en peuters. Ook kunt u eenvoudig een voorleeswekker instellen zodat u weet wanneer het weer tijd is om een boekje te lezen. De BoekStartapp download u in de Appstore.

BoekStart voor jou!

Viermaal per jaar verschijnt de digitale uitgave BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. U leest BoekStart voor jou! online.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.