Abonnementen voor voortgezet onderwijs

Ons aanbod voor het voortgezet onderwijs is nog in ontwikkeling. We bieden tot nu toe drie mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs om gebruik te maken van de Bibliotheek: de Bibliotheek op school, een instellingspas en een leasecollectie.

Speciaal voor het vmbo: de Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een integrale aanpak voor lezen binnen de muren van de eigen school. De Bibliotheek op school heeft een modulaire opbouw waaruit u kunt kiezen, bijvoorbeeld een collectie boeken met uitleensysteem op school, leesconsulent op school, de inzet van de monitor om het leesgedrag van leerlingen in kaart te brengen. Ook kunt u een doorgaande leeslijn opstellen aan de hand van een leesplan. Wat de inhoud van Bibliotheek op school op uw school wordt, is afhankelijk van uw wensen en eisen. Deze stellen we samen vast. Vervolgens kunnen we voor u berekenen wat de Bibliotheek op school per leerling kost.  

Geschikt voor alle onderwijstypes: de instellingspas

Voor het voortgezet onderwijs bieden wij ook de instellingspas. Voor € 68,50 per jaar ontvangt u een bibliotheekpas voor uw organisatie. Daarmee kunt u een jaar lang, zo vaak u wilt naar de Bibliotheek komen. Alleen of met de leerlingen natuurlijk. Met uw instellingspas kunt u maximaal 40 boeken, films of tijdschriften lenen. U mag de geleende materialen acht weken houden en kosteloos één keer verlengen. Bent u iets te laat met terugbrengen: geen probleem. Bibliotheken Noord Fryslân is een boetevrije bibliotheek!

Kinderen zijn tot hun 18de gratis lid van de bibliotheek. Vanzelfsprekend kunt u ook met uw leerlingen naar de bibliotheek komen om boeken te lenen. De leerlingen lenen dan met hun eigen pas en zijn zelf verantwoordelijk voor het retourneren van de boeken.

De leasecollectie

Heeft u behoefte aan een actuele en gevarieerde collectie jeugdboeken die permanent in de school aanwezig is? Dan heeft de bibliotheek voor u een leasecollectie beschikbaar. Uw leerlingen kunnen via zelfbediening de boeken lenen. De uitgeleende boeken worden automatisch geregistreerd in het persoonlijke leeslogboek. De boeken kunnen ook meegenomen worden naar huis om daar verder te lezen. De collectie wordt geleverd met boekenkasten en een zelfbedieningsapparaat, waarop het uitleensysteem SchoolWise is geïnstalleerd.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Vanzelfsprekend zijn er meer mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs en kunnen we maatwerk leveren zodat er bibliotheekwerk ontstaat dat aansluit op uw wensen, eisen en behoeften. Meer weten over de mogelijkheden of een offerte ontvangen? Stuur een e-mail naar educatie@bnfrl.nl.