Instellingspas

Voor kinderopvanglocaties, gastouders en peuterspeelzalen bieden wij de Instellingspas. Voor €70,- per jaar ontvangt u een bibliotheekpas voor uw organisatie. Daarmee kunt u een jaar lang, zo vaak u wilt, naar de bibliotheek komen. Alleen of met de kinderen natuurlijk.

Met uw Instellingspas kunt u maximaal 40 boeken, films of tijdschriften lenen. U mag ze acht weken houden en u mag kosteloos één keer verlengen. Bent u iets te laat met terugbrengen? Geen probleem. Bibliotheken Noord Fryslân is een boetevrije bibliotheek. 

De voordelen van de Instellingspas

Een Instellingspas biedt nog een aantal voordelen. Zo kunt u met de pas eenmaal per jaar gratis een set vertelplaten lenen. Deze set bestaat uit een prentenboek met grote afbeeldingen (platen) op A3-formaat. De platen schuift u in het bijgeleverde vertelkastje. Op deze manier betrekt u kinderen bij het verhaal. Er zijn diverse boeken en thema's beschikbaar. 

Inclusief een gratis voorleespakket

Met een Instellingspas kunt u ook jaarlijks een gratis voorleespakket lenen. Deze pakketten zijn samengesteld rondom een boek over een gangbaar thema zoals vriendschap en bevatten naast een boek ook speelmaterialen en lessuggesties voor de pedagogisch medewerker. Wanneer een Friese en/of Engelse versie van het boek beschikbaar is, wordt deze meegeleverd. 

Meer weten?

Ook een Instellingspas voor uw kinderopvang of peuterspeelzaal? Vraag er naar bij de balie in uw bibliotheek of stuur een e-mail naar educatie@bnfrl.nl.