Handige websites voor voor- en vroegschoolse educatie

Op deze pagina verzamelen we handige websites die u kunt gebruiken in het voor-en vroegschoolse onderwijs. Educatieve kinderapps, digitale prentenboeken, leuke digibordlessen en mediawijsheidtips: u vindt ze hier!

Digitale prentenboeken van Bereslim

De digitale prentenboeken van Bereslim zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar en dragen bij aan de taalontwikkeling. Alle verhalen worden tot leven gebracht door bewegende figuren, geluidseffecten en een mooie vertelstem. Probeer ze nu drie weken gratis!

Kleuterportaal: dé digibord startpagina

Kleuterportaal is de digibord startpagina voor het voorschoolse onderwijs. Op dit portaal vindt u gratis online tools, filmpjes, liedjes, apps en lessen voor kleuters.

Zelf verhalen maken en digitaliseren met Boek-o-matic

Met boek-O-matic kunnen kinderen zelf verhalen maken en digitaliseren. Door plaatjes te plakken op een vertelstrook en het verhaal op te nemen met een iPad, komt het tot leven. Het filmpje kan eenvoudig op het speciale boek-O-matic Youtube-kanaal worden gepubliceerd.

Recensies van educatieve apps

Voor (leren) lezen zijn enorm veel educatieve apps op de markt. Maar welke zijn nu echt aanraders? Speciaal getrainde bibliotheekmedewerkers beoordelen educatieve apps rondom lezen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Deze recensies zijn bedoeld voor ouders en leerkrachten. Met de handige extra lessuggesties kunnen zij het maximale uit een app halen.

De aventoeren fan Rinze de Kikkert

Gratis interactieve Friese verhalen voor tablets en digiborden. 

Mediawijs in de kinderopvang met Digidreumes

Al op jonge leeftijd maken kinderen dagelijks gebruik van de tablet en computer. Gelukkig maar, want digitale media zijn goed voor hun ontwikkeling. Maar wél als de juiste media op een actieve manier worden ingezet. Dit is niet alleen een taak van ouders, maar ook van de kinderopvang. Digidreumesen geeft praktische tips en trainingen om jouw kinderdagopvang of klas mediaproof te maken.

Recensies van nieuwe kindermedia door Mediasmarties

Mediasmarties biedt een overzicht van kindermedia afgestemd op specifieke leeftijden. De website geeft informatie over de inhoud en geschiktheid van mediaproducten zoals televisieprogramma's, films, games, apps en websites voor kinderen tussen de 1 en 11 jaar.

Friese taal- en leesbevordering met Tomke

Tomke is een Fries voorlees- en taalstimuleringsprogramma voor peuters. Het project wil ouders en professionals informeren over het gebruik van de Friese taal in de omgang met jonge kinderen. Voorlezen, liedjes zingen, taalspelletjes en aandacht voor dagelijkse zaken zijn belangrijk voor alle talen, dus ook voor het Fries. Tomke helpt!