Kinderboekenweek op school met prachtprijzen

Kinderboeken over vriendschap staan centraal tijdens de Kinderboekenweek 2018 (woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober). Bij dit thema ontwikkelden de bibliotheken in Fryslân de leesbevorderingsactiviteit BOOK FRIENDS FOREVER (BFF), voor leerlingen van groep 6 t/m 8. Met voor de deelnemende groepen kans op een van de drie schrijversbezoeken!

Hoe werkt het?

Elke leerling krijgt een opdrachtenboekje met daarin 11 gevarieerde opdrachten, zoals een woordzoeker, husseltitels, vriendschapsbingo, BFF in Kinderboeken, een stapelgedicht maken, een les rond online vrienden en een quiz. Ze kunnen individueel, in tweetallen of klassikaal de opdrachten maken. Voor de laatste opdracht wordt de meegeleverde pagina Vriendenboekje gebruikt, waarbij iedereen een aantal vragen over zichzelf invult: maak met de hele klas een BFF boekje. Deze pagina’s worden gebundeld tot een klassen BFF boek. Leerkrachten ontvangen een digitale instructie.

Maak kans op een bijzondere prijs!

Bibliotheken Noord Fryslân heeft prijzen voor de drie groepen met de winnende BFF boeken; zij ontvangen alle drie een bezoek van een heuse kinderboekenschrijver! Om kans te maken op deze prijs, vragen we je het BFF boek van je klas uiterlijk 19 oktober in te leveren bij de dichtstbijzijnde bibliotheekvestiging. Winnende groepen krijgen in november bericht.

Kosten

Scholen kunnen BOOK FRIENDS FOREVER bestellen voor € 10 per pakket van 25 opdrachtenboekjes en de digitale instructie voor leerkrachten. Stuur hiervoor een mailtje naar educatie@bnfrl.nl en u de boekjes gaan zo spoedig mogelijk de deur uit.

Veel inspiratie, leesplezier en een fijne Kinderboekenweek gewenst!