Handige websites voor het basisonderwijs

Op deze pagina verzamelen we handige websites die u kunt gebruiken in het basisonderwijs. Educatieve kinderapps, digitale prentenboeken, leuke digibordlessen en mediawijsheidtips: u vind ze hier!

Apps van de Bibliotheek

Voor (leren) lezen zijn een heleboel apps op de markt. Hoe weet je nu welke apps écht leuk en educatief verantwoord zijn voor een kind? Speciaal getrainde bibliotheekmedewerkers beoordelen apps rondom lezen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. 

Mediawijsheid.nl

Mediawijsheid.nl wijst je de weg binnen het onderwerp mediawijsheid. Op deze website krijg je informatie over veilig en slim gebruik van (digitale) media. We laten zien bij welke organisaties je terecht kunt voor meer informatie en/of hulp.

Mijn Kind Online

Mijn Kind Online onderzoekt hoe jeugd tussen 2 en 18 jaar omgaat met nieuwe media, om scholen te kunnen helpen op nieuwe ontwikkelingen in te spelen.

Hulp bij werkstukken en spreekbeurten

De Bibliotheek biedt hulp bij het maken van werkstukken en spreekbeurten. Op onze website hebben we een aantal handige websites op een rijtje gezet.

De Jeugdbieb

Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en superhandig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties. 

Wikiwijs

Wikiwijsleermiddelenplein is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, vergelijkt, maakt en deelt. Hiermee stel je voor iedere onderwijssituatie de optimale leermiddelenmix samen.

Boekenzoeker

De Boekenzoeker is een website die kinderen op een gemakkelijke manier helpt met het uitzoeken van hun volgende boek. Het gelezen boek kan online beoordeeld worden, en op basis daarvan worden de boekentips alleen nog maar beter.

De canon van Nederland

Entoen.nu laat in vijftig vensters met belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen zien hoe Nederland zich ontwikkeld heeft tot het land waarin we nu leven. De website heeft ingangen voor verschillende doelgroepen: de canon voor iedereen, voor leerlingen of docenten. 

Makkelijk Lezen Plein

Sommige kinderen hebben moeite met lezen. Met te moeilijke boeken, verliezen ze snel het plezier in lezen. Daarom is er speciaal voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar die moeite hebben met lezen het Makkelijk Lezen Plein. Op het Makkelijk Lezen Plein zijn spannende leesboeken zonder moeilijke woorden én informatieve boeken met weinig tekst en veel afbeeldingen op één plek samengebracht.

Apps, digibordlessen en e-books

Books2download is de uitgeverij van Bert Vegelien en Rian Visser. Zij maken apps, digibordlessen en e-boeken.