• De Bibliotheek op school

  De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken. Hiermee stimuleren zij kinderen om meer te lezen en gebruik te maken van betrouwbare digitale informatiebronnen. In Noord Fryslân maken al 52 basisscholen gebruik van de Bibliotheek op school

 • Voordelen

  Kinderen die veel lezen halen betere schoolresultaten. Leren begint immers bij lezen. Het heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Met een goede taalbeheersing kunnen kinderen beter meekomen in de (digitale) samenleving. En daar heeft iedereen belang bij!

 • Abonnementen

  Voor het basisonderwijs bieden we drie mogelijkheden om gebruik te maken van de Bibliotheek: de Bibliotheek op school, het dienstverleningsabonnement en een leasecollectie. Dit kunt u aanvullen met diverse producten, zoals een meertalige collectie.

 • De schoolpas

  Bezig met een leuk thema? Extra boeken nodig voor bij de zaakvakken? Dat kan met de schoolpas. Daarmee kunt u ook direct boeken reserveren en/of verlengen.

 • Klassikaal lenen

  Altijd de nieuwste boeken voor leerlingen in de klas? Kom dan met de hele groep klassikaal lenen in één van onze bibliotheken. En u kunt de boeken ook nog eens 8 weken houden.