Onderwijs

Voor- en Vroegschools onderwijs

voorlezen

Een taalrijke omgeving heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling van baby's en peuters. Heeft u inspiratie nodig om aan de slag te gaan? De Bibliotheek biedt een uitgebreide collectie, trainingen en activiteiten.

Basisonderwijs

Basis onderwijs

Leuke, nieuwe leesboeken lenen voor de groep? Lessen waarin de leerlingen digitaal gaan? Of een taalproject doen? Het is mogelijk bij de bibliotheek. 

Voortgezet onderwijs

Wie meer leest wordt beter in taal. Maar hoe krijgt u uw leerlingen (weer) aan het lezen? En hoe houden ze er plezier in? Wij hebben programma’s die daarbij een steuntje in de rug geven. 

Digitale geletterdheid

De Bibliotheek werkt graag samen met het onderwijs om leerlingen mee te nemen om hun 21st century skills te ontwikkelen. We hebben hier diverse programma's voor ontwikkelend waarmee we het onderwijs kunnen ondersteunen. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met team Educatie. 

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken. Hiermee stimuleren zij kinderen om meer te lezen en gebruik te maken van betrouwbare digitale informatiebronnen.

Lezen Nou! leesinspiratie voor de leerkracht

Leesbevordering in de klas was nog nooit zo makkelijk. Bekijk een van onze YouTube-filmpjes, bestel een gratis lesbrief in de webshop en scoor het boek in de bibliotheek. In een handomdraai hebt u uw leerlingen aan het lezen. Goede boeken die aansluiten bij de onder-, midden- en bovenbouw. 

Onderwijsdatabank

Leescoördinator worden

Bibliotheken Noord Fryslân biedt de cursus Open Boek voor professionals in het onderwijs. 

Maak kennis met team Educatie

Elf betrokken en deskundige medewerkers vormen het team van de Educatieve Bibliotheek. Vanuit een duidelijke visie werken zij mét en vóór scholen en leerlingen in Noord-Fryslân. Ze stimuleren lezen en zorgen er samen met het onderwijs voor dat leerlingen het plezier in lezen vinden én houden.