Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 269)

 • Thessa uit Munnekezijl wint derde prijs Fries Voorleeskampioenschap

  24 april 2018

  Pieter van Aalst van de Dr. Algraschool uit Leeuwarden won op 10 april 2018 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Fryslân. De tweede prijs ging naar Famke Blomuit Hindeloopen en de derde prijs was voor Thessa Helmholt uit Munnekezijl. Een resultaat om trots op te zijn!

  Bekijk details van Thessa uit Munnekezijl wint derde prijs Fries Voorleeskampioenschap

 • Studeren in de Bieb?!

  20 april 2018

  De bibliotheek is de plek waar je in alle rust kunt studeren en kunt focussen op je eindexamen. Geen afleiding van apps, likes, vlogs, blogs, broertjes, ouders of andere stoorzenders, enkel aandacht voor wat op dat moment belangrijk is: glansrijk slagen voor je eindexamen!

  Bekijk details van Studeren in de Bieb?!

 • Bestuurswissel Stichting Wodant

  19 april 2018

  In Bibliotheek Dokkum vond op 16 april een bestuurswissel plaats binnen Stichting Wodant. Stichting Wodant stimuleert jonge kinderen te lezen met projecten als de Dantumadielse Kinderjury.

  Bekijk details van Bestuurswissel Stichting Wodant

 • Laaggeletterden lopen jaarlijks ruim half miljard aan inkomsten mis

  17 april 2018

  Uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PwC) in opdracht van Stichting Lezen & Schrijven blijkt dat laaggeletterden jaarlijks €572 miljoen aan inkomsten mislopen. In de huidige Nederlandse kenniseconomie raakt het onvermogen om niet goed te kunnen lezen, schrijven en/of rekenen direct aan de welvaart van mensen. Dit resulteert in minder inkomsten uit werk en hogere zorgkosten voor laaggeletterden. Volgens de meest recente berekening bedragen de totale maatschappelijke kosten voor laaggeletterdheid...

  Bekijk details van Laaggeletterden lopen jaarlijks ruim half miljard aan inkomsten mis

 • Taletún in Leeuwarden

  9 april 2018

  Op vijftien zaterdagen is er een speciaal programma voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun vaders en moeders (heiten en memmen): deropút met heit&mem.

  Bekijk details van Taletún in Leeuwarden

 • Wurkgroep Histoarysk Dronryp brengt boek over Dronryp uit

  5 april 2018

  De Wurkgroep Histoarysk Dronryp heeft een geschiedenis- en verhalenboek over Dronryp gemaakt. Het boek bevat 108 bladzijden en telt tweeëntwintig thema’s met: historische feiten, gebeurtenissen, verhalen en anekdotes van en over Rypsters en onder andere foto’s en afbeeldingen.

  Bekijk details van Wurkgroep Histoarysk Dronryp brengt boek over Dronryp uit

 • 12 april start nieuwe leesclub in Harlingen

  5 april 2018

  In Harlingen start een nieuwe leesclub. In Bibliotheek Harlingen is op donderdagochtend 12 april een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.

  Bekijk details van 12 april start nieuwe leesclub in Harlingen

 • Website oude foto's Achtkarspelen

  21 maart 2018

  Sinds enkele maanden staat de nieuwe fotopagina van Stichting Oud Achtkarspelen online. U vindt hier een kleine drieduizend (voornamelijk oude) foto's en ansichtkaarten van alle dorpen uit de gemeente.

  Bekijk details van Website oude foto's Achtkarspelen

 • Historische dag Waadhoeke

  16 maart 2018

  Op vrijdag 23 maart is de ‘Historische dag Waadhoeke’ in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie. Er doen 30 cultuurhistorische organisaties uit de gemeente Waadhoeke mee. Ook zijn er 3 lezingen over interessante onderwerpen. Wethouder van o.a. taal en cultuur Jan Dijkstra zal de Historische dag openen.

  Bekijk details van Historische dag Waadhoeke

 • Kinderjury zoekt stemmers

  12 maart 2018

  Kies het beste boek! Van 7 maart tot en met 16 mei kun je weer stemmen op je favoriete boek.

  Bekijk details van Kinderjury zoekt stemmers