Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 336)

 • Bibliotheek Hallum geopend

  20 december 2019

  HALLUM – Hallum heeft een nieuwe bibliotheek. Vorige week vrijdag opende Paulien Schreuder, directeur-bestuurder van Bibliotheken Noord Fryslân, samen met drie medewerkers op feestelijke wijze de deuren van de bibliotheek, gevestigd in het multifunctioneel centrum van het dorp. Schreuder: ‘We hebben een ambitie: meer leden dan boeken.’

  Bekijk details van Bibliotheek Hallum geopend

 • Joris’ Kerstboom in Bibliotheek Schiermonnikoog

  17 december 2019

  Joris’ Kerstboom staat tot de kerst in Bibliotheek Schiermonnikoog. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In Bibliotheek Schiermonnikoog kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

  Bekijk details van Joris’ Kerstboom in Bibliotheek Schiermonnikoog

 • Aangepaste openingstijden

  6 december 2019

  Rondom de feestdagen zijn er aanpassingen in de openingstijden van onze bibliotheken. Bekijk voor uw bibliotheekbezoek even op onze website voor de meest actuele tijden.

  Bekijk details van Aangepaste openingstijden

 • Officiële, feestelijke opening van Bibliotheek Hallum

  6 december 2019

  De vloerbedekking is gelegd, de ramen gezeemd, de muren geverfd, de eerste inschrijvingen binnen en de kasten gevuld: Bibliotheek Hallum is klaar voor de officiële, feestelijke opening op vrijdag 13 december. De hele dag zijn er activiteiten voor jong en oud: van een ontbijtvoorstelling tot voorlezen met Tomke en van de Kleinste Privacyshow tot een sensationele kookdemonstratie met Pierre Wind. Bovendien kunnen alle inwoners van Hallum en omstreken tot 1 mei hun bibliotheek gratis proberen. Met die...

  Bekijk details van Officiële, feestelijke opening van Bibliotheek Hallum

 • Het perfecte cadeau voor de feestdagen!

  2 december 2019

  Heeft u geen idee wat u dit jaar weer moet geven? Dan heeft Bibliotheken Noord Fryslân de oplossing! Het kennismakingsabonnement! Leuk voor iedereen boven de 18 jaar (kinderen zijn gratis lid).

  Bekijk details van Het perfecte cadeau voor de feestdagen!

 • Start intensieve leesbevordering op 12 locaties TIKO Kinderopvang

  26 november 2019

  Dinsdag 26 november startten TIKO Kinderopvang en Bibliotheken Noord Fryslân een bijzondere samenwerking met een gezamenlijk doel: laaggeletterdheid voorkomen. Zij doen dit door op 12 locaties in Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân het nieuwe leesbevorderingsprogramma ‘BoekStart in de Kinderopvang’ in te zetten. De komende drie jaar brengen zij kinderen van 0 - 4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en (voor)lezen in aanraking.

  Bekijk details van Start intensieve leesbevordering op 12 locaties TIKO Kinderopvang

 • Friese bibliotheken geven Fries Sinterklaasdoeboek cadeau

  12 november 2019

  Vanaf 12 november ligt in alle Friese bibliotheken het eerste Friestalige Sinterklaasdoeboek klaar. Voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s, kortom voor iedereen die van spelletjes houdt en het leuk vindt om Fries te lezen.

  Bekijk details van Friese bibliotheken geven Fries Sinterklaasdoeboek cadeau

 • Nederland Leest 2019: een gratis boek, Ronald Giphart op bezoek en repaircafés in de biblbiotheek

  31 oktober 2019

  November, dat vinden wij van de bibliotheek misschien wel de mooiste maand van het jaar. Niet om de regen, de herfststormen of de eerste vorst, maar omdat de bibliotheek de hele maand in het teken staat van Nederland Leest. Omdat we dan iedereen, ook niet-leden, een boek cadeau mogen doen, omdat de ambassadeur van Nederland Leest, Ronald Giphart naar de bibliotheek komt, Sytze Pruiksma ook, en omdat we -passend bij het thema duurzaamheid- repaircafés organiseren. Mooi toch, november?

  Bekijk details van Nederland Leest 2019: een gratis boek, Ronald Giphart op bezoek en repaircafés in de biblbiotheek

 • Vacature: medewerker MarCom (tijdelijk) 24 uur per week

  19 oktober 2019

  De afdeling MarCom van Bibliotheken Noord Fryslân is in verband met het aanstaande zwangerschapsverlof van één van de vier medewerkers op zoek naar versterking. Het gaat om een tijdelijke functie van 1 december 2019 tot 15 mei 2020 voor 24 uur per week. De standplaats is Dokkum.

  Bekijk details van Vacature: medewerker MarCom (tijdelijk) 24 uur per week

 • Nieuwe bibliotheek in Hallum

  7 oktober 2019

  Een grote en mooie verrassing voor de inwoners van Hallum en omstreken: in december opent Bibliotheken Noord Fryslân daar een nieuwe vestiging. Dat er voor het eerst in jaren een bibliotheek bij komt in het land, is dankzij de motie Asscher. De door PvdA-Kamerlid Lodewijk Asscher in 2017 ingediende motie vraagt om maatregelen voor het behoud van bibliotheken in kleine kernen.

  Bekijk details van Nieuwe bibliotheek in Hallum