Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 383)

 • Bibliotheek Schiermonnikoog wordt veel mooier

  30 oktober 2020

  Bibliotheek Schiermonnikoog wordt dit najaar flink verbouwd. Van 1 tot en met 9 november verhuizen we daarom onze collectie naar het bezoekerscentrum en zijn we gesloten. Vanaf dinsdag 10 november bent u van harte welkom op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum, Torenstreek 20.

  Bekijk details van Bibliotheek Schiermonnikoog wordt veel mooier

 • Bibliotheek geeft gratis boek weg tijdens Nederland Leest

  29 oktober 2020

  De hele maand november krijgt iedereen van de bibliotheek een boek cadeau: Het zwijgen van Maria Zachea. Deze bestseller van Judith Koelemeijer is een familiegeschiedenis. Twaalf broers en zussen vertellen het ware verhaal van hun familie. Hun oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en zwijgt sindsdien. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder en van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis...

  Bekijk details van Bibliotheek geeft gratis boek weg tijdens Nederland Leest

 • Micro:bit cadeau voor alle tienjarigen uit voormalig Ferwerderadiel

  27 oktober 2020

  Voor alle kinderen uit voormalig Ferwerderadiel die tussen september en december tien jaar worden ligt een bijzonder cadeau klaar in de Bibliotheek. Zij krijgen allemaal een Micro:bit, een mini-computer waarmee ze kunnen programmeren. Het is een initiatief van de gemeente, Kabelnoord en de Bibliotheek en uniek in Nederland. Elke maand ontvangen de kinderen die dan 10 worden een uitnodiging voor hun feestje.

  Bekijk details van Micro:bit cadeau voor alle tienjarigen uit voormalig Ferwerderadiel

 • Nieuw: ING servicepunt in bibliotheken Dokkum en Harlingen

  22 oktober 2020

  Eind oktober opent Bibliotheken Noord Fryslân een ING servicepunt in de bibliotheken van Harlingen en Dokkum. Waarom? Omdat ING in die steden de kantoren sluit, maar door deze samenwerking de voorziening voorlopig wel in stand blijft. Maar ook omdat de bibliotheek inwoners die niet digitaalvaardig zijn ondersteunt en deze grote en groeiende doelgroep niet volledig bereikt. Met het ING servicepunt bereikt de bibliotheek een nieuwe doelgroep.

  Bekijk details van Nieuw: ING servicepunt in bibliotheken Dokkum en Harlingen

 • Bibliotheek blijft open, maar annuleert deel activiteiten

  15 oktober 2020

  Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen van dinsdag 13 oktober, hebben we een groot deel van onze activiteiten geannuleerd. Onze bibliotheken blijven wel open en we werken volgens de adviezen van de overheid. Zo kunt u veilig boeken lenen en inleveren bij de vestigingen.

  Bekijk details van Bibliotheek blijft open, maar annuleert deel activiteiten

 • Een herfstvakantie vol jeugd-activiteiten in de Bieb

  6 oktober 2020

  De bibliotheken van Bibliotheken Noord Fryslân staan deze herfstvakantie in het teken van activiteiten voor kinderen en jongeren. Van 12 t/m 16 oktober vinden er in tien vestigingen workshops plaats die worden gegeven door digitale toppers: jongeren uit de regio die veel kennis hebben van digitale technologie. Nieuw in het activiteiten-aanbod is de populaire game Minecraft.

  Bekijk details van Een herfstvakantie vol jeugd-activiteiten in de Bieb

 • Nieuwe corona-maatregelen: Een bezoek vooraf reserveren hoeft niet, registreren bij gebruik van computer of leestafel wel

  2 oktober 2020

  Na de persconferentie van maandag 28 september heeft Bibliotheken Noord Fryslân direct contact opgenomen met de veiligheidsregio en de gemeente om de ietwat verwarrende, nieuwe maatregelen te vertalen naar de bibliotheek en tot een werkbare, veilige oplossing te komen.

  Bekijk details van Nieuwe corona-maatregelen: Een bezoek vooraf reserveren hoeft niet, registreren bij gebruik van computer of leestafel wel

 • Winnaars Literatuurprijs Schiermonnikoog zijn bekend!

  24 september 2020

  De driekoppige jury van Literatuurprijs Schiermonnikoog werd ook dit jaar weer bedolven onder de mooiste zeer korte verhalen. Cabaretier Bert Visscher, oud-bibliothecaris Simone de Boer en burgemeester Ineke van Gent lazen alle 118 inzendingen aandachtig door en reikten zaterdag 19 september de eerste prijs (een prachtige kunst bokaal) uit aan Patricia Drecht. Zij schreef het verhaal met de titel: ‘Alleen heen‘. (zie hieronder)

  Bekijk details van Winnaars Literatuurprijs Schiermonnikoog zijn bekend!

 • Kinderen en jongeren worden digitaal vaardig (er) in de Bibliotheek

  22 september 2020

  Bibliotheken Noord Fryslân heeft een ambitie: kinderen en jongeren uit de regio digitaal vaardig(er) maken. In 10 vestigingen vinden dit najaar activiteiten plaats gericht op kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de digitale en technologische wereld.

  Bekijk details van Kinderen en jongeren worden digitaal vaardig (er) in de Bibliotheek

 • Gratis proefabonnement voor ouders die hun kind (gratis) lid maken van de biblbiotheek

  17 september 2020

  De bibliotheek is al zo lang wij ons kunnen herinneren gratis voor kinderen tot de dag dat ze 18 worden. Maar wist u dat bij Bibliotheken Noord Fryslân ook ouders de bibliotheek gratis mogen uitproberen? Wie zijn of haar kind gratis lid maakt van de bibliotheek, profiteert zelf ook drie maanden lang van een gratis abonnement. Zonder kleine lettertjes, want het abonnement stopt automatisch.

  Bekijk details van Gratis proefabonnement voor ouders die hun kind (gratis) lid maken van de biblbiotheek