Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 207)

 • Word lid van de bieb en krijg toegang tot duizenden luisterboeken

  1 augustus 2017

  Luisterboeken downloaden is heel eenvoudig en gratis! Met de LuisterBieb-app download je de luisterboeken die je leuk vindt. Om te luisteren heb je géén internet nodig. Download de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. De LuisterBieb is er voor iedereen en een aantal luisterboeken zijn gratis. Maar ben je lid van de Bibliotheek? Dan krijg je toegang tot duizenden actuele luisterboeken!

  Bekijk details van Word lid van de bieb en krijg toegang tot duizenden luisterboeken

 • Kinderen tot 18 jaar gratis lid!

  1 augustus 2017

  Wist je al dat onze bibliotheek gratis is voor kinderen én boetevrij voor iedereen? Een jeugdabonnement afsluiten kan bij de bibliotheek bij jou in de buurt. Hieronder lees je de voorwaarden van een jeugdabonnement.

  Bekijk details van Kinderen tot 18 jaar gratis lid!

 • Boekentips voor in de koffer

  28 juli 2017

  Achterstallig leeswerk kan deze zomer worden weggewerkt op camping, boot of terras. Verschillende kranten en tijdschriften bieden lezers inspiratie voor fijne zomerboeken. We zetten de tips even voor u op een rij:

  Bekijk details van Boekentips voor in de koffer

 • Dagboekschrijfwedstrijd

  21 juli 2017

  Op vakantie beleef je super veel leuke dingen, samen met je ouders, broertjes en/of zusjes, opa en oma of misschien wel met een vakantievriendje of vriendinnetje. Heb je de hele dag op het strand gespeeld en gave dingen gejutterd, of zijn jullie naar een pretpark of coole speeltuin geweest? En vind je schrijven leuk? of tekenen? Doe dan mee met de dagboekwedstrijd van de Bibliotheek op Schiermonnikoog.

  Bekijk details van Dagboekschrijfwedstrijd

 • Zomerpuzzelboekje voor alle kinderen

  20 juli 2017

  Voor al onze jeugdleden ligt bij de balie een vakantiepuzzelboekje klaar mét de zomerbingo voorop. Wie bingo heeft na het doen van zoek- en leesopdrachtjes heeft gewonnen. En al die winnaars krijgen natuurlijk een leuk cadeautje van de bibliotheek.

  Bekijk details van Zomerpuzzelboekje voor alle kinderen

 • De hele zomer lang: legomiddagen op Terschelling

  20 juli 2017

  Ben je deze zomer op Terschelling en ben je zon, zee en strand even zat? Kom dan naar de bibliotheek. Daar bouw je met lego geweldige gevaartes!

  Bekijk details van De hele zomer lang: legomiddagen op Terschelling

 • Word lid van de bieb en kies uit duizenden e-books!

  20 juli 2017

  Elke drie weken tien nieuwe e-books, boeken, tijdschriften of dvd’s lenen voor maar €45 per jaar? Bij de bibliotheek kan het gewoon! Met ons basisabonnement kiest u bij een van onze bibliotheken in Noord-Fryslân uit duizenden materialen. Het goede nieuws? Zware tassen zijn niet meer nodig, want met onze e-booksapp kiest u op afstand een stapel digitale boeken!

  Bekijk details van Word lid van de bieb en kies uit duizenden e-books!

 • Peter Verhelst schrijft Poëziegeschenk 2018

  17 juli 2017

  De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst (1962) heeft volmondig ja gezegd op de uitnodiging om voor de Poëzieweek 2018 het Poëziegeschenk te dichten. Het thema is Theater en het motto is ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’, hetgeen naadloos aansluit bij zijn oeuvre. Verhelst: ’Theater speelt zich niet alleen af in de schouwburg, maar ook op pleinen, op straat, in de slaapkamer. Overal waar de ene mens de andere tegen het lijf loopt en dat ene lichaam op dat andere lichaam reageert...

  Bekijk details van Peter Verhelst schrijft Poëziegeschenk 2018

 • VakantieBieb volwassenen geopend!

  1 juli 2017

  Lekker makkelijk e-books meenemen op vakantie. Gewoon op je tablet of smartphone. Ook dit jaar zijn er in de VakantieBieb weer tientallen e-books voor volwassenen: van spanning en literair tot non-fictie. Zo haal je het beste uit je vakantie.

  Bekijk details van VakantieBieb volwassenen geopend!

 • Mei Tomke jo wat freegje?

  15 juni 2017

  Met het hondje Romke, kangoeroe Kornelia en zijn vriendinnetje Yana Yu beleeft Tomke de mooiste avonturen. Dat doet hij al meer dan 20 jaar.

  Bekijk details van Mei Tomke jo wat freegje?