Wie zoeken wij?

Je hoeft van ons niet persé een scherpe tong, oog voor detail of altijd goede ideeën te hebben. Wij zoeken vooral iemand die het nut en de noodzaak inziet van de Bibliotheek.

Ben jij iemand die de bibliotheek regelmatig bezoekt? Of ben je lid van de Bibliotheek? En 16 jaar of ouder? Doe dan mee met ons BiebPanel. 

Het Biebpanel is ontzettend waardevol voor onze bibliotheken. Uit de onderzoeken komen resultaten naar voren die ons ondersteunen in onze dienstverlening, maar ook waar we echt wat mee moeten doen. Zo zijn we trots op de uitkomsten van het medewerkerstevredenheidonderzoek en het klantvriendelijkheidsonderzoek. Niet zo blij werden wij van de resultaten over de bekendheid van onze activiteiten en onze diensten. Dus daar gaan we mee aan de slag.  

Waarom meedoen?

Jouw mening is voor onze bibliotheek, maar met name voor jouw bibliotheek, van groot belang. Jij kunt jouw stem laten horen over verschillende onderwerpen die spelen in en rondom de bibliotheek.

Regelmatig informeren we over de uitkomsten van de onderzoeken en eventuele veranderingen. Bovendien maak je eens per jaar kans op een prijs!

Meedoen!

Als panellid word je uitgenodigd voor deelname aan allerlei verschillende onderzoeken.

Je krijgt niet alleen de gangbare vragenlijsten voorgeschoteld, maar we vragen je ook om creatief mee te denken, vaak via leuke, makkelijke visuele technieken. 

Één keer per jaar wordt er een E-reader verloot onder de panelleden. Daarnaast wordt er een gezellige avond georganiseerd voor iedereen die betrokken is bij Biebpanel. 

Hoe werkt het?

Je meldt je als eerste aan via de website van BiebPanel. Vervolgens krijg je een vragenlijst toegstuurd, met vragen over je persoonlijke situatie, demografische gegevens en voorkeuren. Dit is nodig om een profiel te schetsen van de deelnemers aan de onderzoeken. 

Je gegevens die je invult blijven anoniem en worden volgens de AVG regels goed gewaarborgd. 

Als je bent aangemeld dan ben je lid van biebpanel en krijg je, zodra er een onderzoek loopt, een uitnodiging om deel te nemen.

De onderzoeken worden online uitgevoerd, dus je kunt waar en wanneer het jou het beste uitkomt aan de onderzoeken deelnemen.

Als lid van BiebPanel ontvang je ongeveer éénmaal per 3 maanden per e-mail een uitnodiging voor een online vragenlijst. Je ontvangt geen ongewenste telefoontjes of post naar aanleiding van jouw deelname.

De informatie die je in onderzoeken van BiebPanel geeft, blijft altijd anoniem, en jouw persoonlijke gegevens worden nooit met derden gedeeld.

Wat is Biebpanel?

BiebPanel is een online onderzoeksplatform dat speciaal is ontwikkeld voor de bibliotheekbranche. Biebpanel is onderdeel van het marketingonderzoeksbureau Ruigrok NetPanel. Dit bureau voert de onderzoeken voor de bibliotheken uit. Ruigrok NetPanel is de beheerder en uitvoerder van het panel, de website (BiebPanel.nl) en alle hierop uitgevoerde onderzoeken. Zij waarborgen de bescherming van de persoonsgegevens. 

Doordat het onderzoek wordt uitgevoerd door Ruigrok NetPanel, verloopt alle communicatie via dit bureau. De Bibliotheek wordt op de hoogte gehouden zodra een onderzoek is afgerond en wanneer wij de resultaten kunnen inzien. Vervolgens moet de Bibliotheek de bevinden terugkoppeln aan Ruigrok NetPanel en zij communiceren dit terug naar de panelleden.