Nederland Leest met Charlotte Kleyn op Terschelling

29 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Terschelling

Kosten: €5,- voor leden | €7,50 voor niet-leden

Culinair historica Charlotte Kleyn over buitenlandse invloeden op de Nederlandse keuken door de eeuwen heen

Ze studeerde geschiedenis en Frans, maar haar grote liefde was toch het koken. In Frankrijk kwam ze erachter dat ze historie ook prima met eten kon verbinden. En zo werd Charlotte Kleyn culinair historica. Inmiddels schrijft ze over de geschiedenis van eten (voor o.a. Parool), maar bracht onlangs  samen met haar vader Onno Kleyn (culinair journalist voor o.a. de Volkskrant) ook het boek Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland uit én schreef speciaal voor Nederland Leest een verhaal voor de bundel die u de hele maand november cadeau krijgt van de bibliotheek.

Charlotte Kleyn komt donderdag 29 naar Bibliotheek Terschelling daar vertelt ze over de buitenlandse invloeden op de Nederlandse keuken. Door vakanties, televisie en globalisering lijkt dat iets van de afgelopen jaren, maar niets is minder waar. Van rozenwater en artisjokken in de 18e eeuw tot de betaalbare Franse wijn in de supermarkt in de jaren 60; culinaire kruisbestuiving kenmerkt de Nederlandse keuken al eeuwenlang.