Jûn mei Willem Schoorstra en Jack Bottleneck

26 maart 2019, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Dokkum

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Fan 2 o/m 31 maart wurdt De Moanne fan it Fryske boek organisearre. Willem Schoorstra is skriuwer fan it kadoboek: Rosmos, in spannende en humoristyske roman dy’t him ôfspilet yn de “ûnderklasse” fan de maatskippij. Willem Schoorstras giet yn maart tegearre mei muzikant Jack Bottleneck op toernee.

Willem Schoorstra

Als kind las Schoorstra al graag. Zijn creatieve drang kwam aanvankelijk in de muziek tot uiting. Voor zijn literair werk vormt de muziek een belangrijke inspiratiebron, of het nu gaat om middeleeuwse Madrigalen of de industriële metal van Rammstein. Ook films kunnen hem aanzetten tot schrijven. Hij begon met gitaarspelen, in het begin nummers van anderen, maar algauw schreef hij ze zelf. Hij merkte dat het schrijven van teksten hem wel lag, langzamerhand transformeerden de liedteksten tot gedichten. In 1998 kreeg hij de Ruurd Wiersma Poëzieprijs voor het gedicht Neffens it ynderlik bern. Een jaar later won hij een Rely Jorritsmaprijs met het verhaal Trettjin dagen.

Naast zijn publicaties in boekvorm publiceert Schoorstra regelmatig in literaire tijdschriften, op internet en in gedrukte vorm. Een tijdje was hij in het nieuws vanwege zijn streven om de Friese nationaliteit te krijgen. In 2015 begon hij met een wekelijkse column op Omrop Fryslân.

In jûn mei ferhalen

Sawol de ferhalen fan Willem Schoorstra as de nûmers fan Jack Bottleneck binne rau en earlik, net sûnder humor en altyd fitaal. Rosmos & the blues giet oer fallen, oer hiel meitsjen en oer laitsjen. Rosmos & the blues giet oer it fieren fan it libben. Schoorstra: ‘De blues is it libben sels: rau en earlik, in stomp yn de mage, in skop ûnder de kont. It programma fan Jack Bottleneck en my docht krekt dat: it stompt yn de mage, it skopt ûnder de kont.’

Willem Schoorstra en Jack Bottleneck binne op 26 maart yn Bibliotheek Dokkum. Fan 20.00 - 22.00 oere.