Belastingspreekuur Dokkum

18 maart 2019, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Dokkum

Kosten: Gratis

Bij de overheid kunt u steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. In de bibliotheek zijn er verschillende manieren om u op weg te helpen met de digitale overheid.

Belasting Spreekuur

Rond 1 maart krijgt u bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Heeft u vragen over de inkomstenbelasting en de aanvraag van toeslagen? Wilt u weten voor welke aftrekposten u in aanmerking komt? Hoe het werkt met de online aangifte? Of als u een toeslagpartner heeft? 

Mensen met verstand van belastingzaken beantwoorden dan vragen over inkomstenbelasting en het aanvragen van toeslagen. Voor welke aftrekposten kom ik in aanmerking, hoe werkt het met de online aangifte, heb ik een toeslagpartner? Zulke vragen stelt u tijdens het gratis Belastingspreekuur in de Bibliotheek.

Voor advies over uw belastingaangifte in de omgeving van Franeker, Harlingen en St.-Annaparochie, kunt u contact opnemen met De Skûle Welzijn (0517-393750). Woont u op Vlieland, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog? Vraag in de Bibliotheek naar meer informatie. Onze medewerkers kunnen u doorverwijzen.

Zelf aangifte doen, maar geen computer?

Wilt u zelf aangifte doen, maar heeft u thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek. Hier kunt u voor de aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis een veilige computer gebruiken. Ook kunt u hier uw belastingaangifte printen. Deze service is ook gratis als u geen lid bent van de Bibliotheek.