Meestgestelde vragen boetevrije bieb

Bibliotheken Noord Fryslan is een boetevrije bibliotheek. De meeste mensen reageren daar ontzettend positief op (het was dan ook ergernis #1 van de meeste leden), maar het zorgt ook voor vragen. Hieronder vind u meer informatie. Staat uw vraag er niet bij, vraag dan een medewerker in de vestiging.

Waarom is Bibliotheken Noord Fryslân een boetevrije bibliotheek?

Al onze bezoekers kunnen lid worden van Biebpanel. De Biebpanelleden worden meerdere malen per jaar naar hun mening over de Bibliotheek gevraagd. Uit die onderzoeken en uit de reacties van leden aan de balie, bleek dat de boetes en de korte leentermijn de grootste irritaties van onze leden waren. Die irritaties namen we weg door de bibliotheken in Noord Fryslân boetevrij te maken en de leentermijn te verlengen naar 4 weken. Kinderen zijn tot hun 18de gratis lid. Sinds we boetevrij zijn, zijn onze medewerkers geen tijd meer kwijt met het afhandelen van financiële vragen; daardoor hebben ze meer tijd voor inhoudelijke vragen van bezoekers. 

Dus ik hoef nooit meer mijn boeken en andere materialen op tijd in te leveren?

Natuurlijk is het fijn als u uw materialen binnen de leentermijn van vier weken inlevert. Is het boek nog niet uit of de film nog niet gezien, dan kunt u met een basis-, luxe- of kennismakingsabonnement eenmaal gratis verlengen. Daarmee heeft u dus 8 weken de tijd om het geleende te luisteren, lezen of bekijken. Als de uitleentermijn bijna verstreken is, ontvangt u een attendering. Is de leentermijn verstreken, dan volgt een herinnering. Levert u ook dan de geleende materialen niet in, dan ontvangt u een factuur omdat we denken dat u deze materialen dan graag wilt aanschaffen. Als u de materialen alsnog terugbrengt, dan hoeft u de factuur niet te betalen. 

Een andere vraag?

Staat uw vraag er niet bij, stel'm dan aan een medewerker in de Bibliotheek of stuur een bericht naar de klantenservice: info@bnfrl.nl.