Voorwaarden

De uitleentermijn 
De uitleentermijn van boeken, tijdschriften, dvd's en luisterboeken is standaard 4 weken (basis- en budgetabonnement) en 6 weken (luxeabonnement). Uw bibliotheekpas is geldig in alle openbare bibliotheken in Fryslân en bij Tresoar. Hierbij gelden de uitleenregels van de desbetreffende bibliotheek.

Reserveren binnen de provincie is gratis
Reserveren kan via www.ontdekdebieb.nl of in de Bibliotheek. Voor media aanwezig in Fryslân is dit gratis, buiten de provincie kost het € 5,00 per reservering.

Een nieuwe pas kost 5 euro
Bij verlies van uw bibliotheekpas maken wij voor u een nieuwe pas aan. De kosten hiervoor zijn € 5,00. U dient hiervoor uw geldige persoonslegitimatie (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs) te tonen.

Verlengen is gratis bij basis, luxe, jeugd, digital only en kennismakingsabonnement
Verlengen van één of meer items is twee keer mogelijk (tenzij dit item is gereserveerd door iemand anders). U mag de materialen na verlenging, afhankelijk van uw abonnement nog een periode van 4 of 6 weken houden. Met een budgetabonnement betaalt u bij verlenging van 4 weken nogmaals € 1,50 leengeld per item. Verlengen kan via www.ontdekdebieb.nl (Mijn Menu) of in de Bibliotheek bij de zelfservice.

Opzeggen
Opzeggen kan schriftelijk per brief/e-mail of in de Bibliotheek.

Wijzigingen
Openingstijden en/of voorwaarden kunnen in de loop van het jaar wijzigen. Op onze website vindt u altijd de meest recente informatie.

Uitleenreglement