Vacature: lid raad van toezicht

Bibliotheken Noord Fryslân zoekt in verband met periodiek aftreden per 1 januari 2018 een lid voor de raad van toezicht met hart voor de bibliotheek én het sociale domein.

De organisatie

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân verzorgt het bibliotheekwerk in 14 gemeenten. Er zijn 38.500 leden en 15 vestigingen. In de dorpen zonder bibliotheek is een Bibliotheek op school en voor wie niet meer naar de bieb kan komen, is er de Bibliotheek aan huis.

De bibliotheek staat niet alleen letterlijk in het hart van de samenleving, maar ook figuurlijk. De bibliotheek wil actief bijdragen aan de zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van de inwoners van de veertien gemeenten. Dat doet BNF door elk jaar honderden activiteiten voor jong en oud te organiseren, door in elke gemeente een
Digi-Taalhuis te openen én met een brede collectie boeken, dvd’s, e-books en tijdschriften.

De functie

Bibliotheken Noord Fryslân zoekt een toezichthouder met een zo breed mogelijke expertise op het gebied van het sociale domein. Naast bestuurlijke ervaring is een sterke affiniteit met en belangstelling voor de bibliotheekbranche een vereiste. Aan de functie is een vergoeding verbonden. Meer informatie over de rol van de raad van toezicht bij Bibliotheken Noord Fryslân leest u in de profielschets en het reglement van de raad van toezicht in de bijlagen onder dit bericht.

Meer informatie en solliciteren

Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Knobbe, de voorzitter van de raad van toezicht, 06-12965932. U kunt tot maandag 9 oktober 2017 uw sollicitatie en cv per e-mail richten aan managementassistent Saapke Miedema, s.miedema@bnfrl.nl o.v.v. vacature raad van toezicht. De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 17 oktober 2017.