Vacatures

Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân biedt als non-profit organisatie meerwaarde aan de samenleving door actief bij te dragen aan de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel. Bibliotheken Noord Fryslân bestaat uit vijftien bibliotheekvestigingen en één uitleenpost.

Flexibele bibliotheek medewerkers gezocht // gemiddeld 10 uur per week

Wij zoeken op korte termijn enthousiaste, flexibele, digitaalvaardige Bibliotheekmedewerkersvoor verschillende vestigingen, op afroep maar met een basis van gemiddeld tien uur per week. U werkt zelfstandig in een team van gemotiveerde collega’s. Samen zorgen jullie voor een aantrekkelijke bibliotheek, een fijne ontmoetingsplek. U zorgt voor een goede ontvangst en een prettig verblijf van de klanten. U beantwoordt vragen en ondersteunt de klant bij het vinden van informatie. En deze informatie is zeer divers, van vragen over titels van boeken, tot vragen over het aanvragen van DigiD, hulp bij de computer of installeren van (overheids)apps of de dienstverlening van de overheid.

Iets voor u? Download snel de vacature en mail uw sollicitatie en curriculum voor 24 september 2020 naar solliciteren@bnfrl.nl.

Twee leden voor de Raad van toezicht gezocht // Expertise op het gebied van financiën // Verstand van digitale ontwikkelingen en de invloed op de maatschappij

Bibliotheken Noord Fryslân zoekt twee toezichthouders. Eén met een zo breed mogelijke expertise op het gebied van financiën/economie en één met verstand van digitale ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij. Naast bestuurlijke ervaring is een sterke affiniteit met en belangstelling voor de bibliotheekbranche een vereiste. Aan de functie is een vergoeding verbonden.

Iets voor u? Meer informatie over de rol van de raad van toezicht bij Bibliotheken Noord Fryslân leest u in de profielschets en het reglement van de raad van toezicht (hieronder). U kunt tot 12 oktober 2020 uw sollicitatie en cv per e-mail richten aan managementassistent Saapke Miedema, solliciteren@bnfrl.nl o.v.v. vacature raad van toezicht.

Open solliciteren

Op dit moment zijn er verder geen vacatures, maar u altijd uw curriculum vitae en motivatie naar ons te sturen. U kunt uw gegevens mailen naar solliciteren@bnfrl.nl.

Maatschappelijke stages

Bij de Bibliotheek doen regelmatig scholieren ervaring op tijdens hun maatschappelijke stage. Wij bieden deze gelegenheid aan leerlingen van 14 jaar en ouder van het voortgezet onderwijs. Een stageplaats kan 13 tot maximaal 30 uur duren.

Ben je enthousiast en wil je een maatschappelijke stage doen bij de Bibliotheek? Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar a.douma@bnfrl.nl. Je ontvang dan zo spoedig mogelijk een reactie.