MT

De Bibliotheek heeft drie lijnen: de fysieke, de educatieve en de digitale bibliotheek. Binnen elke lijn werkt een team van specialisten. Aan het hoofd van de educatieve bibliotheek staat leidinggevende Doetie de Jager. Paulien Schreuder staat aan het hoofd van de fysieke bibliotheek. Zij vormen samen met directeur/bestuurder Jouke Bethlehem het managementteam.

Even voorstellen: Jouke Bethlehem

Jouke Bethlehem (1953) is een bibliotheekman in hart en nieren. Sinds de opleiding Bibliotheek en Documentatie Akademie Groningen werkt hij onafgebroken voor Friese bibliotheken. Van allround bibliothecaris in Sneek naar filiaalhouder in Heerenveen-Zuid tot hoofd afdeling volwassenen in Leeuwarden. Hij vervolgde zijn carrière als bibliotheekhoofd Weststellingwerf, directeur van Heerenveen en directeur/bestuurder van Bibliotheken Noordoost Fryslân. Die laatste organisatie fuseerde in 2014 met Bibliotheken Noordwest Fryslân. Sindsdien is Jouke directeur/bestuurder van Stichting Openbare Bibliotheken Noord Fryslân.


 

Even voorstellen: Paulien Schreuder

Paulien Schreuder (1959) functioneert het beste als bouwer en verandermanager. Dat komt goed uit, want de Bibliotheek is volop in beweging. Paulien stuurt als leidinggevende formulebibliotheek ongeveer dertig medewerkers in veertien vestigingen aan. De doelstelling van de organisatie en de focus op de klant, staat voor Paulien centraal bij het ontwikkelen van beleid en strategie. Maar dat lukt natuurlijk niet zonder draagvlak bij de medewerkers. Met veel enthousiasme en soms een vleugje theater zorgt ze samen met haar team dat de klant centraal blijft en altijd koning(in) is.

 

Even voorstellen: Doetie de Jager

Doetie de Jager (1961) zorgt met haar team van zeven enthousiaste, kundige en professionele leesconsulenten voor leesbevordering, literatuureducatie en informatievaardigheden. Belangrijk werk, dat ze met veel energie en werkplezier doet. Doetie is leidinggevende educatieve bibliotheek en zorgt samen met haar team voor de brede educatieve functie van de Bibliotheek voor de leeftijdscategorie 0 tot 18 jaar. Doetie zet de doorgaande lees- en medialijn in om het lezen te bevorderen, leesplezier te stimuleren en er voor te zorgen dat kinderen en volwassenen digivaardig worden.