Nederland Leest

Een boek cadeau

Tot 14 december (verlengd i.v.m. sluiting bibliotheken) krijgt iedereen (leden en niet-leden dus) van de bibliotheek een boek cadeau: Het zwijgen van Maria Zachea. Deze bestseller van Judith Koelemeijer is een familiegeschiedenis. Twaalf broers en zussen vertellen het ware verhaal van hun familie. Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Het boek ligt van 1 november tot 14 december klaar in al onze vestigingen. Wacht niet te lang, want op=op.

Nederland Leest Junior

Dit jaar staat het boek  Dwars door de storm (Leopold) van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal tijdens Nederland Leest Junior. Met de hele klas dit boek lezen biedt een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan over familie en de geschiedenis van je omgeving. De campagne Nederland Leest Junior 2020 duurt de hele maand november en richt zich op schoolkinderen van groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Niet alle scholen hebben deze boeken besteld, maar het boek is ook verkrijgbaar in de bibliotheek én als e-book.

Ontmoet schrijvers online

Momenteel is het lastig voor schrijvers een bibliotheek te bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor. Het is een serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken en Probiblio. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats. Hieronder vindt u het programma. Meld u aan, dan ontvangt u een linkje om het webinar bij te wonen.

05-11 // Raoul de Jong

12-11 // Judith Koelemeijer

19-11 // Murat Isik

26-11 // Susan Smit

Andere familiegeschiedenissen

Uw persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als u goed leest en u verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Met behulp van Delpher kunt u zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s.


Cadeau van de Bibliotheek

Het Zwijgen van Maria Zachea

In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijgt u tot 14 december cadeau van de bibliotheek.

Bekijk dit boek

Nederland Leest Junior

Dwars door de storm

In 1953 gaat de Molukse Jacob met zijn familie in Groningen wonen. Hij leert op school Tjakkie kennen en ze worden vrienden. Beiden hebben een droom waar hun ouders niet achter staan. Vanaf ca. 10 jaar.

Bekijk dit boek


In gesprek over boeken

Alfred Birney, Hans Goedkoop en Susan Smit zetten zich dit najaar in voor de campagne Nederland Leest. Ze gaan het gesprek aan over boeken, het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen en het bijbehorende geschenkboek. Iets van hen lezen? Hieronder vindt u (een deel van) hun boeken.

  • Hans Goedkoop

  • Susan Smit

  • Alfred Birney

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten