Paulien las De Prijs van dorpsgenoot Erik Betten

Het moeilijkste van thrillers lezen is misschien nog wel jezelf beheersen om niet alvast vooruit te bladeren om te kijken of het allemaal wel weer goed komt. Dat lukte Paulien bij het lezen van De Prijs niet. En dat is eigenlijk een mooi compliment voor haar dorpsgenoot, journalist en schrijver Erik Betten. Hij debuteerde vorig jaar met Quarantaine, won daar vorige maand de Schaduwprijs mee en publiceerde toen ook direct zijn tweede boek: De prijs.

'Het eerste boek van Erik Betten heb ik nog niet gelezen, ik ben meteen aan zijn tweede boek begonnen. Wat een heerlijk boek, spannende thriller waarbij ik soms even verder las in het hoofdstuk of het wel goed zou aflopen. Pfffff...

Het verhaal gaat over Wander, een geniale programmeur, wiens kwaliteiten herkend worden door een goed geoutilleerde organisatie die de kwaliteiten van Wander wil inzetten om hun eigen game verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Maar voor een compleet andere doelstelling dan de oorspronkelijke game. En dat heeft Wander in eerste instantie niet door. De nieuwe game heeft verstrekkende gevolgen. De tweede verhaallijn betreft een politica met progressieve idealen. Aan het einde van het boek komen de lijnen samen.

Ik ben geen gamer maar werd wel meegenomen in deze wereld en dat was fascinerend. Dat geldt ook wel voor wat er kan gebeuren als men kwaad wil met alle gegevens die er verzameld kunnen worden met je smartphone. En dat is verontrustend. Ik heb genoten van dit tweede boek van dorpsgenoot Erik Betten die ik onlangs ontmoette in Bibliotheek Dronryp. Een tweede boek schrijven is spannend als je debuut goed ontvangen is. Ik weet in ieder geval zeker dat ik nu het eerste boek ga lenen en kan iedereen De prijs aanraden.