Mariska - Recepten voor liefde & moord (oktober 2018)

Is het een kookboek in detectivevorm of toch andersom…? Het boek speelt zich af in Zuid-Afrika; een prachtig land en een nog mooiere taal. En als het boek dan ook nog eens met veel humor geschreven is, word ik wel heel nieuwsgierig. Na het eerste hoofdstuk had ik al de smaak te pakken!

Over Sally Andrew

Het boek is geschreven door de Zuid-Afrikaanse Sally Andrew. Dit is haar debuutroman en het eerste deel in een verfrissend nieuwe serie.

Korte samenvatting

De hoofdpersoon is Tannie Maria, kokkin en schrijfster van columns in de plaatselijke krant De Klein Karoo Gazette. Ze combineert de beide vaardigheden en raakt ook nog eens betrokken bij een moordzaak.

In de plaatselijke krant krijgt Tannie Maria een ‘vraag en antwoord rubriek’. Ze besluit om aan haar ‘wijze raad’ een recept te koppelen. Op een dag krijgt ze een brief van een vrouw die geslagen wordt door haar jaloerse man die ook nog eens haar curry van lamsvlees niet lekker vindt. Dit verhaal roept bij Tannie Maria allemaal nare herinneringen op. Ze adviseert de vrouw zo snel mogelijk deze man te verlaten en doet er haar favoriete recept bij van een heerlijke milde schapenvleescurry met een uitstekende sambal. Een week later leest ze in dezelfde krant dat de vrouw vermoord is. Gewapend met haar koekenpan gaat ze op zoek naar de moordenaar en onbewust ook naar liefde voor zichzelf.

Een aanrader?

Dit is een aanrader voor iedereen die van boeken houdt die gaan over Zuid-Afrika en die niet alleen met een vlotte pen geschreven zijn maar ook verrassende wendingen bevatten. Als toetje zijn achterin het boek ook nog eens veel Zuid-Afrikaanse recepten uit de Karoo te vinden.