Ingrid - Een dodelijk venijn

Als liefhebber van detectives, met favorieten zoals Henning Mankell en Hakan Nesser, is er niks fijner dan een nieuwe favoriet ontdekken. Fred Vargas is geen meneer zoals de naam doet vermoeden. Het is een pseudoniem van Frédérique Audouin-Rouzeau. Een Franse schrijfster, archeologe en historicus. Eind jaren ‘80 debuteerde ze met een politieroman. In 1996 verscheen haar eerste boek met de Parijse commissaris Jean-Baptiste Ademsberg in de hoofdrol. Een dodelijk venijn is het 11e boek in de Ademsberg serie.

Spinnenbeet

Commissaris Ademsberg wordt tijdens zijn verlof in rustgevend IJsland teruggeroepen om te helpen bij het oplossen van een moordzaak. Ademsberg lost deze zaak snel op, maar wordt intussen gegrepen door de mysterieuze dood van drie bejaarde mannen in de omgeving van Nímes.

Alle drie zijn ze overleden aan de gevolgen van een spinnenbeet, een beet van de bruine kluizenaar. Maar het rare is dat zo’n beet wel schade kan berokkenen, maar nooit dodelijk is. De commissaris bijt zich vast in deze zaak en stuit hierbij zelfs op vroegere wanpraktijken in een Zuid-Frans weeshuis.

Een aanrader!

Na het lezen van drie delen in de Ademsberg-reeks ben ik al een klein beetje van deze politieman gaan houden zoals ik dat ook had bij Kurt Wallander en Gunnar Barbarotti. Vargas weet in haar detectives plaatselijke historie, humor en verrassende wendingen prima te combineren.

Een echte aanrader voor liefhebbers van een spannend verhaal waarvan de afloop niet zomaar te raden valt. Spannend, maar zonder gedetailleerde gruwelijkheden. Fred Vargas is nog geen grote bekende schrijfster in Nederland. Maar als je valt voor haar boeken, dan zijn er lekker heel veel delen te lezen!