Alie - Mijn magische leven (juni 2018)

Recensie / review Zach King | Mijn magische leven | 2018 | Vertaald uit het Engels door Edward van de Vendel | Doelgroep: kinderen van 9/10+

Samenvatting Mijn magische leven

De populaire vlogger Zach King schreef dit echte avonturenverhaal vol magie over de 11-jarige Zach King.

Zach komt uit een gezin met magische krachten. Zijn ouders en zusje Sophie hebben een magische kracht: bijzonder, maar soms ook gevaarlijk. Omdat Zach zijn kracht nog niet ontdekt heeft, kan hij, in tegensteling tot zijn zusje naar een gewone middelbare school. Daar leert hij Aaron kennen, niet de meest populaire jongen op school, hij wordt gepest door een clubje populaire meiden, met Tricia als aanvoerder.

Aaron vlogt regelmatig en zijn filmpjes gaan viral als Zach uiteindelijk zijn magische kracht ontdekt. De twee worden ongekend populair, Tricia en haar meiden hebben er onverwachte concurrenten bij! Zij zinnen op wraak. Ondertussen mogen de ouders van Zach niet weten dat hij nu ook over een magische kracht beschikt, want dan moet hij onmiddellijk van school.

Over Zach King

Zach King is een populaire vlogger, zijn magische filmpjes op Instagram en Youtube worden veel bekeken. Hij heeft hiervoor verschillende onderscheidingen gekregen en ook zijn boeken worden vast populair bij de jeugd.

Alie over Mijn magische leven

‘Het is een boek vol spannende avonturen waarin Zach en Aaron duidelijk de sympathieke personen zijn en Tricia en haar vriendinnen ronduit slecht. Lekker zwart wit… De Amerikaanse setting is duidelijk herkenbaar, maar niet storend. Het boek is in vlot Nederlands vertaald, heeft een positieve moraal, veel actie en spanning.
Mijn magische leven is het eerste deel van een trilogie, in het najaar verschijnt het tweede deel. Het boek is uitstekend zelfstandig leesbaar. De vorm is pakkend: een combinatie van een gewoon leesboek, afgewisseld met strips en paginagrote illustraties in vrolijke kleuren die het verhaal ondersteunen, versnellen en spannende momenten uitlichten. Verder een duidelijk lettertype, een ruime bladspiegel en glanzend hagelwit papier. Daarnaast is ook nog een gratis app beschikbaar die het boek tot leven brengt!’

Een aanrader?

Ja, dit boek is volgens Alie een echte aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van een toegankelijk verhaal met veel avontuur, spanning en fantasie. Heel geschikt om het lezen te stimuleren.