Alie las Goeie ouwe George (van het Makkelijk Lezen Plein in de bibliotheek) - september 2020

Goeie ouwe George is een grappig verhaal over een slimme hond en het ongeorganiseerde gezin Appeltjes. Door grote letters, veel plaatjes en ruimte tussen de zinnen is het makkelijk leesbaar. Alie vindt het een echte aanrader. Weten waarom?

Ingrid las Let op mijn woorden van Griet op de Beeck (juni 2020)

‘Let op mijn woorden’ is het tweede deel in de trilogie van schrijfster Griet op de Beeck.  een voor haar belangrijk thema wil uitwerken. In dit boek is het Lise’s leven waarin je stapt als zij 15 en 25 jaar oud is. Op beide leeftijden vindt zij het leven ingewikkeld. Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.

Marije las een spannend boek, tijdens de spannende boeken weken (juni 2020)

Nine geniet van luisterboeken (april 2020)

Nine tipt luisterboeken

Begin vorige maand nog stond er een klant bij de nieuwste boeken te scharrelen. Ze zei: ‘Ik moet toch even genoeg boeken inslaan, je weet niet hoe het gaat.’
Gelukkig is er online ook van alles te vinden. Óók om naar te luisteren.

Alie las Zwarte schuur van Oek de Jong (februari 2020)

recensie zwarte schuur

Volgens Alie zit de kracht van Zwarte Schuur in de beschrijving van de onderlinge verhouding tussen hoofdpersoon Maris en zijn vrouw Fran. Gevoelens van aantrekken en afstoten, vreugde en teleurstelling zijn fijnzinnig en herkenbaar getekend.

Petra las Winterbloei van Jan Wolkers (november 2019 - Nederland Leest)

Tijdens de eerste donkere novemberavonden dook Petra (in bad) in ‘Winterbloei’. Wat vond ze van het boek dat bibliotheekleden gratis krijgen tijdens Nederland Leest 2019?

Paulien las De prijs van dorpsgenoot Erik Betten (juni 2019)

Té spannend om niet zo nu en dan vooruit te bladeren om te kijken of het wel weer goed komt. 

Paulien las het Boekenweekgeschenk 2019: Jas van belofte (maart 2019)

In een zondagmiddag las Paulien het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink uit. Smaakte dat naar meer?

Alie las Mijn magische leven van Zach King (juni 2018)

Alie raadt dit boek aan voor: ‘Kinderen vanaf 10 jaar die houden van een toegankelijk verhaal met veel avontuur, spanning en
fantasie. Een echte aanrader en heel geschikt om het lezen te stimuleren.

Hoi! Even voorstellen: wij zijn negen medewerkers van Bibliotheken Noord Fryslân die heel veel zien en lezen en graag onze mening over de nieuwste boeken met jullie delen. Spreekt een boek je aan? Reserveer 'm dan direct op deze website! 

Alie las Schilderslief (december 2019)

In dit Rembrandtjaar verscheen Schilderslief, een historische roman over Geertje Dircx één van de vrouwen Rembrandt. Alie, liefhebber van het genre werd gepakt door de mooie cover. Wat vond ze ervan?

Atsje las Het ongeloofelijke verhaal van de megagrote peer

'Kinderen vinden het niet erg om keer op keer uit hetzelfde boek voorgelezen te worden. Het helpt hen steeds nieuwe dingen in het verhaal te ontdekken en het steeds beter te begrijpen, maar ook om het verhaal te voorspellen.'

Gerbina verdiepte zich in het leven van De Goudvisjongen van Lisa Thompson (december 2018)

'Het boek is spannend en goed geschreven en absoluut een aanrader voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Het gaat over ‘anders zijn’ en misschien herken je er wel iets in.'

Mariska las Recepten voor liefde & moord van Sally Andrew (oktober 2018)

Houdt u van boeken over Zuid-Afrika? Van een vlotte pen en verrassende wendingen? Dan vindt Mariska dit boek een aanrader voor u.

Marike las De ommegang van Jan van Aken (september 2018)

Marike raadt dit boek aan. ‘Het is een prachtig boek voor liefhebbers van heerlijk dikke boeken in het genre historische romans!’

Miny tipt boeken over diversiteit voor ouders en leerkrachten

Door het overlijden van George Floyd in Amerika staat het onderwerp racisme wereldwijd volop in de belangstelling. Voor ouders en leerkrachten die met dit onderwerp aan de slag willen, stelde Miny een lijstje samen met boeken over diversiteit en racisme.

Ingrid las samen met kat Sjimmy Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa (juli 2018)

Ingrid raadt dit boek aan voor kattenliefhebbers. The Guardian voor iedereen die ooit schaamteloos veel van een huisdier hield.

Ingrid en Een dodelijk venijn van Fred Vargas (januari 2019)

Als liefhebber van detectives, met favorieten zoals Henning Mankell en Hakan Nesser, is er niks fijner dan een nieuwe favoriet ontdekken!

Ingrid las Vindeling van Vonne van der Meer (juli 2019)

Els las Sex to the Max van Bart Kingma (mei 2019)

Ingrid las Witte chrysant van Mary Lynn Bracht

Els las Alles goed en wel van Mirjam Oldenhave (juli 2018)

Marije las De vrouw in het raam van A.J. Finn (augustus 2018)

Els las De lange weg naar Rome van Francesca Melandri (november 2018)