Welke e-reader past bij u?

Wekelijks worden er nieuwe e-readers, tablets en smartphones op de markt op gebracht. Reuze interessant voor de liefhebber, maar het kan moeilijk zijn om de beste keuze te selecteren. Wat is voor u de ideale manier om digitaal te kunnen lezen? Wij bieden enkele nuttige aanwijzingen voor uw beste opties.

Het belangrijkste startpunt is om vast stellen wat u zelf van een digitaal leesapparaat verwacht. Kortom, hoe wilt u het gaan gebruiken? Bent u een rustig lezer die op een regenachtige zondag urenlang kan doorbrengen op de bank met een goed boek? In dat geval is eenvoud de beste keuze. Een apparaat waarop simpelweg alleen e-books gelezen kunnen worden. Een geschikt voorbeeld hiervan de Kobo Touch Edition. Het betaalbare apparaat is puur geschikt voor uw favoriete hobby: lezen. Daarnaast beschikt het over een onuitputtelijke batterij én ligt het lekker in de hand.

Is de aanschaf daarnaast bedoeld voor zakelijke of educatieve doeleinden? En heeft u behoefte aan het maken van aantekeningen? In dat geval is de Sony PRS-T1 een betere optie. Deze e-reader ligt iets hoger qua prijs, maar biedt meer nuttige toepassingen zoals touchscreen en een draadloze internetverbinding. Wilt u het apparaat alleen zakelijk gebruiken? Kies dan voor een een groter apparaat zoals de Pocketbook Pro 902 of de Kindle DX. Grotere PDF-documenten zijn hier namelijk makkelijker op te bekijken. 

Kiest u liever voor een uitgebreider, multifunctioneel apparaat? Overweeg dan de aanschaf van een iPad. Op deze tablet beschikt u over een uitstekende mogelijkheid voor het lezen van e-books, maar daarnaast biedt het eindeloze mogelijkheden qua andere functies. Denk hierbij aan internetgebruik, het checken van uw mail, muziek luisteren, filmpjes en foto’s bekijken of spelletjes spelen. Er zit alleen wel een groot nadeel aan vast; met zoveel afleidingen gaat het rustig lezen van uw favoriete boek een stuk lastiger. 

Digitaal lezen is vooral erg handig als u veel onderweg bent. Een stapel boeken is natuurlijk een stuk zwaarder én lastiger om mee te nemen dan een digitaal leesapparaat. Het is dus met name handig om een licht apparaat te overwegen. Denk hierbij aan een Kobo Wireless eReader, Sony PRS-T1 of een smartphone zoals de iPhone of Samsung Galaxy. Het scheelt gewicht en ruimte in uw tas, terwijl u wel kunt blijven genieten van het werk van uw favoriete schrijvers.