Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 200)

 • Mei Tomke jo wat freegje? Bekijk details

  15 juni 2017

  Met het hondje Romke, kangoeroe Kornelia en zijn vriendinnetje Yana Yu beleeft Tomke de mooiste avonturen. Dat doet hij al meer dan 20 jaar.

  Bekijk details van Mei Tomke jo wat freegje?

 • Winnaars Kinderjury bekend! Bekijk details

  12 juni 2017

  De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend! 'De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen' van Andy Griffiths en Terry Denton is het populairst onder de stemmers van 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar 'Dagboek van een muts 10 – Puppy Love' van Rachel Renée Russell. Er is in totaal maar liefst 29.851 keer gestemd!

  Bekijk details van Winnaars Kinderjury bekend!

 • Schrijversbezoek als feestelijke afsluiting Dantumadielse Kinderjury Bekijk details

  1 juni 2017

  29 mei en 30 mei trok kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom samen met Tjitske van der Velde, leesconsulente bij Bibliotheken Noord Fryslân, langs tien basisscholen in Dantumadiel. Door middel van dit schrijversbezoek werd de Dantumadielse Kinderjury feestelijk afgesloten.

  Bekijk details van Schrijversbezoek als feestelijke afsluiting Dantumadielse Kinderjury

 • VakantieBieb jeugd geopend! Bekijk details

  1 juni 2017

  Het is 1 juni. De VakantieBieb voor jeugd is weer open! Met meer dan 30 e-books voor iedereen van 6 t/m 18 jaar. Zo kun je lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en als je lekker doorleest, kun je het na de vakantie nog beter. Op 1 juli opent de VakantieBieb ook voor volwassenen. En iedereen kan doorlezen tot eind augustus.

  Bekijk details van VakantieBieb jeugd geopend!

 • Nyk de Vries schrijft Moordspel voor Friese bibliotheken Bekijk details

  26 mei 2017

  De Friese schrijver Nyk de Vries schrijft dit jaar een spannend verhaal voor de zesde editie van het Moordspel. Het Moordspel is een online wedstrijd georganiseerd door de Friese bibliotheken. Tijdens het Moordspel wordt een klassieke ‘whodonit’ in meerdere delen gepubliceerd op hetmoordspel.nl. Lezers krijgen hints en kunnen zo de dader ontmaskeren. Het Moordspel is een initiatief van de Friese Bibliotheken tijdens de landelijke Spannende Boekenweken (9 t/m 25 juni).

  Bekijk details van Nyk de Vries schrijft Moordspel voor Friese bibliotheken

 • Feestelijke provinciale afsluiting van De Schoolschrijver Bekijk details

  24 mei 2017

  Woensdag 24 mei was de provinciale afsluiting van De Schoolschrijver op CBS De Oanrin in Twijzel. De school nam hierbij afscheid van hun Schoolschrijver Hanneke de Jong, die het traject feestelijk afsloot met het voorlezen uit haar nieuwe boek en een schrijfopdracht waarbij de kinderen haar mochten helpen het einde te verzinnen. Gelukkig is het afscheid niet voor lang: Er werd luid gejuicht en geapplaudisseerd toen verteld werd dat Hanneke volgend jaar terug komt op de school.

  Bekijk details van Feestelijke provinciale afsluiting van De Schoolschrijver

 • Vakantiebieb 2017 Bekijk details

  22 mei 2017

  1 juni gaat de VakantieBieb weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. Met de VakantieBieb heeft iedereen de hele zomer toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books. De VakantieBieb opent 1 juni 2017 voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te...

  Bekijk details van Vakantiebieb 2017

 • Digi-Taalhuis Surhuisterveen geopend! Bekijk details

  19 mei 2017

  Wethouder Sjon Stellinga opende 18 mei het eerste Digi-Taalhuis van Achtkarspelen in Bibliotheek Surhuisterveen. "Lezen, schrijven en rekenen is niet voor iedereen vanzelfsprekend", aldus wethouder Stellinga. "In Achtkarspelen hebben ruim 4.500 inwoners zoveel moeite met lezen, schrijven en rekenen dat zij daar last van hebben tijdens hun dagelijkse activiteiten. Die groep mensen reiken we met dit Digi-Taalhuis de helpende hand."

  Bekijk details van Digi-Taalhuis Surhuisterveen geopend!

 • Tomke mei poppekast op paad Bekijk details

  18 mei 2017

  Van 31 mei tot en met 28 juni trekt Tomke langs de bibliotheken in Noord Fryslân om peuters en kleuters te trakteren op een gratis poppenkastvoorstelling en fotosessie. Na afloop krijgen de kinderen een Tomkeboekje mee naar huis.

  Bekijk details van Tomke mei poppekast op paad

 • Herinrichting Bibliotheek Terschelling 1 en 2 juni Bekijk details

  15 mei 2017

  Binnenkort gaan we de Bibliotheek op Midsland Terschelling opnieuw inrichten!

  Bekijk details van Herinrichting Bibliotheek Terschelling 1 en 2 juni